Nadine and Tony. Enthousiaste Ardennen liefhebbers die graag het authentiek Ardens gevoel van Maison Sax met je willen delen.  Met hart en ziel gerenoveerd om net zoals ons er volop van te genieten!

Hoe komt een koppel erbij zich een patrimonium geregistreerd vakantiehuis aan te schaffen in de Belgische Ardennen vraagt u zich misschien af…

Wel, het antwoord is heel simpel.

Al sinds haar kindertijd had Nadine een onweerstaanbare aantrekkingskracht naar de Ardennen.  Los van andere vakanties benutte zij vrijwel al haar vrije uren om er naartoe te trekken.  Het was dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer ook Tony bevangen werd door het ‘Ardens virus’.  In 2006 was het zover, de aankoop van een chalet werd een feit, joepie! Uiteraard wilden ze deze ervaring delen met familie en vrienden, en algauw werd het heel regelmatig een gezellige boel… én werd de chalet te klein 🙂  Een nieuwe enthousiaste zoektocht werd geboren; ditmaal moest het hun ultieme droomhuis worden!  Iets sneller gezegd dan gedaan zo bleek, want niet alleen hadden ze de afspraak dat beide zich onmiddellijk goed moesten voelen bij het huis, ook de locatie en vooral de energie van het huis en de omgeving zelf moesten 100% optimaal zijn.  Het duurde dan ook tot 2013 voor deze belangrijke voorwaarden vervuld werden door… Maison Sax.  Het was letterlijk liefde op het eerste gezicht voor alle partijen, inclusief de toen reeds aanwezige poes ‘Filou’ die hen van het eerste moment al ronkend verwelkomde!  De originele 19de eeuwse balken en vloeren, de prachtige haarden, de fantastisch aangelegde tuin met zijn verschillende hoekjes en terrassen, de aangrenzende weiden achteraan… wat een gevoel!

De ver doorgedreven renovaties die volgden na de aankoop werden grotendeels – met hulp van de familie 🙂 – zelf uitgevoerd.  Schitterende en hartverwarmende herinneringen zijn het gevolg!

Wij hopen van harte dat ons vakantiehuis Maison Sax u datzelfde hartverwarmend gevoel geeft tijdens én na uw verblijf…

Maar eigenlijk gaat het over u…

Zoals reeds gezegd is het allerbelangrijkste dat u geniet van uw welverdiend verlof tijdens uw verblijf in Maison Sax en dat u met een relaxed vakantiegevoel huiswaarts keert.

Wij doen ons uiterste best om u daarvan te verzekeren !

We hopen dat de authentieke stijl van de vroeg 19de eeuwse patrimonium woning in combinatie met hedendaags comfort u datzelfde warme gevoel van ‘thuiskomen’ geeft zoals het dat bij ons doet.  Want ja hoor, wie houdt er nu niet van een volledig uitgeruste keuken inclusief vaatwasser, oven, inductiekookplaten, uitgebreid met elektrische apparaten zoals een combi-microgolfoven, waterkoker, koffiemachine, Senseo, mixer, toaster, enz… Om nog maar te zwijgen over het zalige ligbad in de rustgevende doch moderne badkamer, gevolgd door een relaxerende avond in het salon voorzien van een 3D-TV met volwaardige surround sound om de avond af te sluiten.  Uiteraard kan u ook uw allerleukste spelletjes aansluiten op het systeem indien u de avond iets actiever wil doorbrengen.   Houdt u het liever bij een frisse neus, kan u genieten van de vele gezellige plekjes in de mooie ‘Feng Shui stijl’ tuin.

Als kers op de taart, streven wij ernaar het u extra naar de zin te maken met enkele leuke luxe verrassingen ter plaatse …

Geniet!

Jong van hart

Hoewel ook wij houden van het moderne comfort van o.a. een vaatwasser, handige elektrische huishoudtoestellen en centrale verwarming, hadden we vooral oog  voor de traditionele, originele manier van wonen van weleer.

Het resultaat is een creatie van hedendaagse details perfect geïntegreerd

met de originele aankleding van dit prachtig 19de eeuwse huis.