Bezienswaardigheden

Gelegen in het Ardens dorpje Oppagne grotendeels opgenomen in het Waals patrimonium, deel uitmakend van het bekende kleinste stadje ter wereld Durbuy en grenzend aan de gezellige dorpen Hotton en Barvaux waardoor kabbelend de Ourthe stroomt.  Dit vakantiehuis ligt op een schitterende locatie om er tussenuit te knijpen zonder je te vervelen.  La Roche en zijn gekende burcht (mét spook 🙂 ), de grotten van Hotton en Rochefort op een steenworp, Marche-en-Famenne, Bomal met zijn Hare Krishna kasteel…. Voor diegenen die graag golven, u vindt een volwaardig golfterrein tussen Barvaux en Durbuy ; een minigolf vindt u in bijna alle omliggende dorpen.

Praktisch

In slechts 4 km bent u in Barvaux (= ook richting Durbuy) waar u alle winkels vindt die u nodig heeft om uw verblijf nog aangenamer te maken.  Aldi, GB, Spar zijn enkele voorbeelden, maar denk ook aan apotheker, schoonheidssalon, kapsalon, tankstations, banken.  Uiteraard vindt u ook hier een wekelijkse markt (woensdag) en de nodige restaurantjes en drinkgelegenheden.  Afvaarten per kano kunnen geboekt worden in het toeristisch bureau in het centrum of rechtstreeks bij lokale aanbieders.  Een gezellige minigolf bevindt zich direct naast de Ourthe, van wiens terras u kan genieten van het kabbelen van het water óf een duikje kan nemen.

In de andere richting arriveert u na 6 km in Hotton (= ook richting Marche en La Roche) waar u eveneens gelijkaardige faciliteiten terugvindt.